Succé för Papricaloppet vid Norrtälje Stadslopp!

Löparklubben Roslagen genomförde vårt fjärde lopp av Norrtälje Stadslopp & Papricaloppet med start och mål uppe på IP vid Sportcentrum, på Nationaldagen den 6 juni.

ICA Kvantum Flygfyrens barnlopp Papricaloppet blev en stor succé då man åter igen ökade deltagarantalet med ytterligare 60 barn och nu samlar loppen över 300 deltagare och vi ökar deltagarantalet för varje år.

Norrtälje Stadslopp gick över den östra delen av staden, Kvisthamra området med avslutning vid nya hamnområdet över Lilla Torget och avslutning med Frälsningsarmébacken och målgång på Sportcentrum.

På herrsidan vann Norrtälje-löparen Joakim Eriksson fast fortfarande klubblös ganska överlägset då Joakim var ca 30 sekunder före tvåan i loppet Dennis Olsson , Spårvägens FK som hade en spurtduell med klubbkamraten Christofer Salmén och på fjärde plats kom LK Roslagens Emil Ohlsson.

Damklassen var mer elitbetonad med seger för Hässelbys Isabelle Brauer på nya banrekordet 17.03 och även tvåan Linnéa Sennström, Hässelby var under det gamla banrekordet med tiden 17.21 och trea kom fjolårs segrare Johanna Salminen från Studenterna.

Första pris var en Slottsweekend för två personer på Rånäs slott. Spurtpriset efter 2022 meter var även det en weekend för två på hotell Åtellet.

Rekorddeltagande av LK Roslagen löpare vid Stockholm Marathon

Löparklubben Roslagen hade hela tio löpare anmälda till Stockholm i lördags. Viktor Hedlöf-Kange startade mycket optimistiskt där han efter halvmaraton hade 1.16.23, bäste manliga löpare blev istället Michael Niklasson som kom in på 3.23.04. Malin Österman, som sprang sin första mara gjorde en verklig kämpainsats och hade efter halvloppet 1.42.40 och på helmaraton fick hon tiden 3.52.42.