Fritjof Fagerlund på 15:e plats vid världens största ultralopp Comrades Marathon i Sydafrika.

Fritjof Fagerlund kom på 15:e plats och var näst bäste europé , när världens största Ultralopp Comrades Marathon  avgjordes i Sydafrika. Enda europé som var före Fritjof var Steve Way från Storbritannien som blev trea, loppets segrare  var Bongrunsa Mthemba från Sydafrika.

I går söndagen den 10 juni  avgjordes Comrades Marathon som är världens äldsta och största ultralopp med 20 000 löpare. Loppet som startar i Pietermaritzburg var i år något längre då det var hela 90,184 km med målgång på Durbans Stadion.
Fritjof Fagerlund kom på 15:e plats med tiden 5.53.39 med en snitt tid av 3.56 / km. Näst bäste svensk blev Elov Olsson från Ockelbo med 22:a plats och tiden 6.01.38.

Fritjofs egen kommentar : Jag tycker att loppet gick riktigt bra och jag ökade på den andra halvan och plockade löpare efter löpare men när det var 10 km kvar då höll inte benen och det blev tungt men jag kom ändå på en fin 15:e plats med 3.56/km. Nytt för i år var att vi gick i mål på Durbans Stadion.