FEM nya klubbrekord på 800 meter vid Banpremiären och säsongupptakten i Danderyd.

Frida och Fredrika Frida och Fredrika

När säsongupptakten utomhus startade vid Danderyds Ungdomsspel avlutades tävlingarna med damer och herrarnas 800 meter efter 11 timmars tävlande. Avslutningen av tävlingarna blev att Löparklubben Roslagen verkligen visade upp sig.

Först ut var damernas 800 meter där LK Roslagens två löpare gjorde upp om en dubbel seger, där Fredrika Karlsson var starkast och vann med nytt klubbrekord som hon slog med 58/100 sekunder , när hon fick sluttiden 2.20.47. Tvåa i loppet kom förre klubbrekordinnehavaren Frida Sjöberg med tiden 2.21.09, strax över sitt personliga.  Starkt gjort med en dubbelseger i säsongupptakten.

Axel, André, Daniel och Tomas Axel, André, Daniel och Tomas

Tävlingarna avslutades med B-finalen på 800 meter för herrarna och där hade Löparklubben Roslagen uppvisning genom att ta dom fyra första platserna.

Bäst lyckades André Mohalland som går från klarhet till klarhet på medeldistans mot att tidigare varit en sprinter. André vann B-heatet på nya klubbrekordet 2.07.24 som var både klubbrekord för seniorer samt Män 35. Tvåa kom junioren Daniel Steinbock i sitt första banlopp och han hade 2.08.84 vilket var nytt klubbrekord i M22. Tomas Jennerstål var trean i loppet med tiden 2.09.79 vilket även det var klubbrekord i M40. Fjärde man var junioren Axel Sved som sprang i på tiden 2.13.54.

Vilken lyckosam helg Löparklubben Roslagen har haft vid lördagens Östhammars Stadslopp och söndagens avslutningslopp på 800 meter vid Danderyds Ungdomsspel.