Fritjof Fagerlund femma över 100km i Kina!

Löparklubben Roslagens ultralöpare Fritjof Fagerlund var i lördags (då klubbens andra löpare sprang DM-terrängen) i Kina och sprang ultraloppet Fuxian lake över 100 km. Segrade gjorde japanen Tatsuya Itagaki och Fritjof Fagerlund kom 5:a med tiden 7.54.

- Loppet var extremt tufft med hetta, stekande sol, hög höjd och med en förkylning som inte hade släppt helt och jag lyckades på något sätt ta mig runt och kom faktiskt i mål som femma, då det var många som hade problem med värmen och höjden då de blev dehydrerade och fick kramp säger Fritjof efter loppet.

Nästa lopp Fritjof planerar att springa är Kanonloppet på Åland den 14/10, sedan har han inte bestämt sig om han ska springa Åland marathon eller SM-terrängen den 28 oktober.

Malin Besson tog en meriterande tredje plats vid DM på 10 000 meter
I onsdagskväll var det premiär för DM 10 000 meter på dom nya utomhus banorna vid Gränby.  Tävlingarna gick i två heat och DM-segrare blev Fanny Fredriksson IF Thor som sprang A-heatet. Malin Besson sprang i B-heatet där hon sololöpte och blev 3:a på DM på tiden 39.36.1 bara några sekunder över sitt personbästa.